tiistai 12. elokuuta 2014

Maassa maan tavalla


Suomessa puutarhurin konkreettinen työ puistoissa, puutarhoissa ja pihoissa riippuu valtavasti roudasta, sen tulosta ja sulamisesta. Täällä Torreviejassa työskenneellään vuodet ympäri. Ainoa, joka saa puutarhurin kääntämään aamulla kylkeä on vesisade. 

Keli on ollut painostavan kuuma ja hikinen jo toista viikkoa, enteilee ukkoskuuroa. Viimeksi täällä on satanut helmikuussa ja luonto todellakin näyttää aamukasteesta huolimatta siltä. Katsoin ilmatieteen laitoksen ennustetta ja vettä lupaillaan torstaina kello 12-21 välillä 0,1mm tunnissa. Lämpötila tipahtaa pari astetta alle +30'. Jään jännityksellä seuraamaan, putoaako kolleegani hanskat ja lähdetään fiestalle odottamaan parempia kelejä.

Minulla on toki mahdollisuus siirtyä siisteihin sisähommiin joko Garden Centerin tai Naturfloriin. Guardamar on täyttynyt niin sisämaan espanjalaisista kuin ulkomaalaisista kesäasukkaista. Englanninkielen taitoinen apu otetaan mieluusti vastaan, kun moppi pysyy kädessä ja myyntityö sujuu. Palmujen istutus syvyydet ja säteet oli aluksi hakusessa ja täällä kesäkukkien kasteluohjeet ovat huomattavasti runsaammat kuin koto Suomessa. Harva asiakas ensi näkemältä ymmärtää, etten ole natiivi espanjalainen ja olen oppinut kukkaset hieman eri nimillä. Latinan kielisillä nimillä pärjäisi, jos ne vaan olisivat jääneet viime lukukautena päähän!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti