lauantai 16. elokuuta 2014

Vamos a comer!


Espanja on ehdottomasti ruoka maa. Täällä syödään viisi kertaa päivässä ja ruokailu on tärkeä osa sosiaalista kanssakäymistä. 

Aamiainen eli desayuno on kevyt, kuppi kahvia ja pala esim. patonkia jossa on oliiviöljyä sekä juustoa. Almuerto, joka osuu suomalaisittain lounaan kohdalle on runsaampi. Tyypillinen almuerto on tapaksia, pala espanjalaista tortillaa ja patonkia. Tapaksina tarjoillaan valikoima oliiveja, paistettua kanaa, pescaditos tai boquerones eli paikallista pientä kalaa mausteliemessä sekä paistettuja kasviksia. Comida on siestan aikaan klo 14-16:00, jolloin perhe kokoontuu yhteiselle aterialle täällä maaseudulla. Comida vastaa meidän lounasta. Se on runsas ja monipuolinen ateria, jonka päälle vedetään tunnin tirsat. Työt jatkuvat klo 17.

Jotta jaksaa illan töissä kello yhdeksään kymmeneen asti, espanjalaisilla on merienda, joka on kevyt välipala esim. toast ja olut kuuden seitsemän aikaa. Töiden päätyttyä kokoonnutaan taas ruokapöydän ääreen koko perheen voimin. Cena eli illallinen nautitaan usein ulkona. Guadamarin, Quesadan ja La Matan  alueella on loistavia ravintoloita, jotka tarjoavat niin paikallisia herkkuja kuin kansainvälisiä makuja. Ruokaa odotellessa nautitaan tapaksia patongin kanssa ja juodaan tinto de veranoa eli talon punaviiniä ja gaseosaa jäillä sekä sitruunalohkoilla. Täällä ei ehdi tuntea nälkää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti