lauantai 23. elokuuta 2014

Tekevälle sattuu


Työharjoittelu Viveros La Torressa on loppusuoralla ja jäljellä on osaamisen/ opitun tiedon näyttö. Arvioijana on paikallinen puutarhuri, joka kävi viikolla tutustumassa suunnittelukohteeseeni. Kohteenani on yksityinen piha, jota on tarkoitus asiakkaan toiveesta varjostaa sekä luoda näkösuojaa kasveilla. 

Eilen iltapäivällä sain kaikki tarvittavat materiaalit pihalle; maata, multaa, kaktuksia, kukkivia ja  yhden puun. Olemassa olevista kasveista aloe ja pari pientä jukkapalmua oli tarkoitus hyödyntää suunnitelmassa sekä varastossa olevat ruukut. 

Käytyäni kasvit ja suunnitelman vielä kertaalleen asiakkaan kanssa läpi, rupesin into piukassa heiluttamaan kuokkaa vanhassa istutusaltaassa, kunnes multakerroksen jälkeen oletettu savimaa kaivaessa muuttui kivisemmäksi. Olin kaivanut kuokalla vain 20cm itse maata, eikä mitkään hälytyskellot soineet korvantakana kun otin järeämmät työkalut käyttöön. Bang ja vesi suihkusi pitkin pihaa! Puutarhurin hommat vaihtuivat putkimiehen hommiksi. 

Suomessa, mihin ei missään nimessä olisi pitänyt luottaa, putket ovat 40-50cm maan alla ja ennen itse putkea kulkee varoitusnauha, jonka väristä voi päätellä mikä putki on tulossa vastaa. Kyselin kyllä talon piirrustuksia, mutta niitä ei kuulemma ole ja talon rakentanut mies oli jo vaihtanut hiippakuntaa. Illan hämärtyessä yöksi asiakas lohdutti, että tekevälle sattuu, huomenna jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti