keskiviikko 20. elokuuta 2014

Puuarhuri paikallaan


Olen nyt reilun kuukauden seurannut paikallisten puutarhurien työtä ja asiakassuhteita. Olen täysin vakuuttunut, että Espanjassa puutarhurilla on yhtä tärkeä osa asukkaiden arjessa kuin talonmiehellä ennen meillä Suomessa.

Viveros La Torressa, jossa työskentelen, on Puutarhuri Lazarolla kaksi urbanizationia eli kaupunginosaa hoidettavana; Larrosa ja La Laguna. Lazaro sairastui vakavasti reilu kaksi viikkoa sitten ja oli sairaalassa hoidettavana. Minä ja kolleegani Jesus tuurasimme Lazaroa. Asukkaat huomasivat heti muutoksen ja kyselivät kovasti Lazaron perään - arjen rytmi ja jutustelut eivät soljuneet totutunlaisesti.

Lazaro palasi pari päivää sitten töihin ja jäin vielä hänen avukseen puistojen, puutarhojen ja katujen ylläpitotöihin. Asukkaat olivat mielissään, kun kuullessaan pensas- ja ruoholeikkurin näkivät "Chica Finlandesan" lisäksi Lazaron. Voi sitä kuulumisien vaihdon määrää, Madre Mia! Lazaron kylmälaukku täyttyi nopeasti kylmistä virvokkeista ja suklaasta, joita asukkaat kantoivat kilvan hänelle. Lazaro kertoi sairastelustaan ystävällisesti jokaiselle kyselijälle ja vitsaili, että olimmehan saaneet kasvit pysymään hengissä - minä sain puuhastella töiden parissa ihan rauhassa ensimmäistä kertaa kahteen viikkoo, kukaan ei kysellyt mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti